Mitt liv och mina tankar.

Tankar om livet naturen.

Rödhaken

Han har varit hos oss sen i höstas. Det är kvinnan i huset som sköter om honom. Hans specialitet är krossad talgboll på marken i en buske så han inte syns. 

Han gillar inte mig så jag får spana på han i från köksfönstret. Bilderna är tagna genom fönstret i slutet av Januari. Varav den ena dagen kall och blåsig. Dagen efter var det plusgrader och lite vind.Postat 2019-04-10 18:06 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

En tidig vårmorgon

Kom ut medan det fortfarande var mörkt. Morgonen var kall och frosten bet sig fast i vegetationen. Det var svårt att greppa runt kameran och ännu svårare att ta en bild. Fingrarna vita av köld. Paret simmade lugnt förbi mig och hade inget intresse av mig. De höga iso värden som behövdes för en acceptabel slutartid bekymra mig. Så äntlige återkom solen med sina strålar. Jag fick även denna morgon lite bilder. Efter att solen kommit upp och det är tid för frukost, då kommer det svåra! Det är att komma väck från min position utan att ställa till med för mycket oreda. Styv stel  genomfrusen och pinkenödig! Så det är ett akrobat nummer för en gammal gubbe.                                                                                                                                                                                                                                                                                 

 Postat 2019-04-08 18:24 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Jag har tjuvstartat men kommer att visa min resas höjdpunkter. Alaska 2016. Knölval !

Vi såg den på långt håll hur den hoppade. Kaptenen smög närmare med båten en Katamaran. Tankarna flög igenom huvudet, hinner vi fram innan han slutar hoppa? När avståndet minskade så kom nästa tanke. Hur sjutton ska jag få stabilitet för en bild? Båten går upp och ner i dyningarna. Tur det är en Katamaran, den rullar inte, men svårt ändå. Han hoppar men jag missar. Han hoppar igen och jag missar ytterliga en gång.

Hoppas att han fortsätter så jag får fler möjligheter. Han ligger och slår med bröstfenan ett tecken på att han kommer att hoppa igen. Jag har haft för lång brännvidd så större bildvinkel fodras. Minskar brännvidden ökad bildvinkel.

Då kommer tanken. Måste lyckas ifall han inte hoppar fler gånger. Han dyker, stjärten upp, sekunderna går .Var kommer han? Jag är på helspänn och skjutklar. Så kommer han som skjuten ur en kanon, kameran går och jag får äntligen till det. Han landar med ett väldigt plask.

När han slutat leka i vågorna så kommer sjöfåglarna tillbaka.

Han visar sig inte mer så vi far vidare mot nya upplevelser.Postat 2016-09-05 14:38 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Alaska 2016.Björnmöte i Katmai.

Så var vi  då tillbaka i Katmai Hallo bay. En plats som man bör besöka om man är intresserad av att titta på Björnar. Vi får alltid höra att det är Björngaranti och det stämmer verkligen. Antalet som vi ser pendlar mellan 15-20 Björnar.

Där finns alla typer små, mellanstora och riktigt stora Björnar. De flesta är stora hannar men en och annan hona med ungar som håller sig på avstånd från hannarna. De yngre hannarna småbråkar i bland medan de stora hannarna tar dagen i maklig takt.

Hit ut tar vi oss med flyg från Kodiak vandrar sen i maklig takt genom landskapet med en otroligt duktig Guide som kan sin sak. Många fototillfällen ges och avstånden är under hundra meter ibland inte mer än 25-30 meter. En del Björnar tittar nyfiket men de flesta bryr sig inte om oss.Postat 2016-09-03 16:25 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa